Eddie Foodprinter

Bel ons  030 8804910

Atoomweg 63 3542 AA. Utrecht

Bel ons  030 8804910

Atoomweg 63 3542 AA. Utrecht

FAQ

Veelgestelde vragen over Eddie Foodprinter met eetbare inkt.

Eddie is ’s werelds eerste en enige NSF- en GMP-gecertificeerde desktopprinter voor eetbare inkt voor het printen op koekjes en andere etenswaren.
In tegenstelling tot aangepaste consumentenprinters, is Eddie ontworpen om te worden gebruikt in voedselverwerkende omgevingen om aan alle hygiënische normen te voldoen. Roestvrijstalen behuizing, gemakkelijk te reinigen componenten en gecertificeerde inkt met FDA- en EU-goedkeuringen maken Eddie de veiligste direct to food-printer in zijn prijsklasse.

1. Wat is de prijs van de printer?

Eddie is te bestellen voor € 2.995 (excl. BTW)dit is inclusief carroussel, cartridge en software.

2. Hoeveel kost de inktpatroon?

De cyaan/magenta/gele (CMY) GMP-gecertificeerde eetbare inktcartridge kost € 144 (excl. BTW).

3. Zijn uw inktpatronen navulbaar?

Nee. Met het oog op voedselveiligheid en certificering door instanties, zijn de cartridgesgemaakt voor éénmalig gebruik. Eddie is de enige NSF-goedgekeurde printer voor eetbare inkt ter wereld, wat je verzekert dat Eddie de veiligste printer voor eetbare inkt is die je kunt kopen.

4. Welke kleurstoffen bevat de CMY-kleurencartridge:

Cyaan: Blauw #1 – Briljant blauw FCF ( E133 )
Magenta: Carmoisine – Azorubine ( E122 )
Geel: Geel #5 – Tartrazin ( E102 ), Geel #6 – Zonnegeel FCF ( E110 )
Zie voor meer informatie over ingrediënten: 

5. Heeft de inkt een houdbaarheidsdatum?

De houdbaarheidsdatum staat afgedrukt op de verpakking. Houd er rekening mee dat houdbaarheidsdata en verval datum heel verschillende betekenissen hebben. Vervaldatums vertellen consumenten de laatste dag dat een product veilig kan worden geconsumeerd. De houdbaarheidsdatum daarentegen geeft aan dat het voedsel vanaf die datum niet meer in perfecte staat is. Het kan gewoon zijn versheid, smaak, aroma of voedingsstoffen verliezen. De houdbaarheidsdatum is in feite een kwaliteitsindicator. Aangezien deze inkt in wezen kleurstof voor levensmiddelen is, heeft het geen voedingswaarde of smaak om bij te dragen aan het algehele product, dus u kunt er zeker van zijn dat het gebruik van de inkt na de uiterste houdbaarheidsdatum veilig is zolang de inkt nog verzegeld is in de folie verpakking. Eenmaal geopend, gaan cartridges echter zes maanden mee. PrintHub, Eddie’s statusmonitor, zal beginnen met het bijhouden van de zes maanden vanaf de eerste keer dat ze in de printer worden gebruikt. Na 6 maanden waarschuwt de PrintHub-software u dat uw cartridge is verlopen en moet worden vervangen. Als u de komende dagen of zelfs langer wilt blijven afdrukken, is dat geen probleem. De inkt verloopt niet meteen na precies zes maanden.

6. Welk formaat items (koekjes, etc.) kun je printen?

Met de carroussel kan je producten printen met een grote van  76 mm tot 89 mm. Er zijn adapterringen beschikbaar om producten tot 64 mm af te drukken.Met de  macaron-adapterset kunt u producten tot 38 mm printen. De afdruk grote meid e carroussel ligt tussen de 25 -89 mm, de maximale hoogte 23 mm voor items met een maximale diameter van 38 mm. Voor alle andere maten is dit 20mm.

7. Print Eddie behalve cirkels ook op andere vormen?

Ja! Eddie print op diverse vormen, het is ook mogelijk te printen op andere items zoals lolly’s, koekjes, crackers, chips, marshmallows en meer. Met de beschikbare trays kunt u ot 114 mm breed of andere vormen die niet in de carroussel passen, handmatig in Eddie voeren.

8. Welke maat carrouseltrays zijn er beschikbaar?

Eddie wordt geleverd met een carrousel die geschikt is voor (ronde) printitems tussen 76-89 mm. Adapters zijn eventueel beschikbaar om op andere maten binnen de specificaties te printen.

9. Snelheid

Eddie print een koekje van 89 mmin ongeveer 10 seconden, een volledige carroussel met kokers kan je bedrukken in 2 minuten.

10. Wat zijn de gemiddelde inktkosten per afdruk?

De kosten per afdruk hangt af van de hoeveelheid dekking en de kleuren die in uw ontwerp worden gebruikt. Als u uw specifieke inktkosten per afdruk wilt weten, stuur dan een hoge resolutie .jpg van uw werkelijke ontwerp naar verkoop@eddiefoodprinter.nl, en we zullen een test uitvoeren via de software van de printer om u een zeer goed beeld te geven. Zie voor een kostenvergelijking ook ons kosten voorbeeld.

11. Hoeveel afdrukken kan ik met een cartridge bedrukken?

Dit hangt af van de dekking en de kleuren die in uw ontwerp worden gebruikt. Voor een koekje van 89 mmmet een volledig dekkend ontwerp, kunt u ongeveer 1.400 – 2.700 afdrukken per cartridge verwachten.

12. Welke besturingssystemen ondersteunen deze printers?

Windows® 7/8/10+ of MacOS 10.11+

13. Wat is de hoogste resolutie die de printer kan afdrukken?

De oorspronkelijke afdrukresolutie is 1200 dpi. Eddie kan afdrukken tot een maximum van 1200 x 4800 dpi.

14. Welke certificeringen hebben de printer en inkt?

Eddie is NSF-gecertificeerd en is de eerste en enige NSF-gecertificeerde eetbare inktprinter die op de markt verkrijgbaar is! Eddie heeft ook veel veiligheids- en EMC-certificeringen, waaronder UL, UL-C, FCC en CE. De inktcartridges zijn GMP-gecertificeerde eetbare inktcartridges die worden vervaardigd en gevuld in GMP-gecertificeerde faciliteiten. Geen enkele andere eetbare inktcartridge die momenteel beschikbaar is, heeft een GMP-certificering.

15. Wordt de printer geleverd met ontwerpsoftware?

Ja, het bevat een downloadbare kopie van BarTender Designer voor uw pc. Alle andere op Windows gebaseerde software kan ook met Eddie worden gebruikt.
Voor Mac-gebruikers is de ontwerpsoftware Swift Publisher gratis beschikbaar als de producten zijn geregistreerd op onze website.

16. Hoe lang gaan mijn afbeeldingen mee?

Wanneer ze worden afgedrukt op een compatibel glazuur of oppervlak, kunnen afbeeldingen tot enkele maanden meegaan.

17. Op wat voor soort items kun je printen?

Koekjes, macarons, snoepjes, witte chocolade, zeep en meer!

18. Zal Eddie afdrukken op mijn glazuur?

Voor een goede en mooie afdruk is geeft het gebruik van Royal Icing die wit en droog zijn het beste resultaat. Als u niet het beste resultaat behaald, raak dan niet in paniek! Het kan zijn dat je wat aanpassingen moet doen om het perfecte recept te vinden dat beter bij Eddie past en de beste resultaten krijgt. De etenswaren, zoals koekjes, moeten zo vlak mogelijk en consistent van formaat zijn, maar Eddie kan ook koekjes bedrukken zonder glazuur en zelfs chips. Het is dus de moeite waard om verschillende dingen te proberen. U kunt ook lid worden van de Eddie User Group op Facebook, waar honderden succesvolle Eddie-eigenaren tips hebben gepost over hoe u de best mogelijke resultaten kunt behalen.

19. Zijn glazuurvellenof eetbaar printerpapier vereist?

Nee. Dat is een van de grote voordelen van Eddie ten opzichte van andere printers voor eetbare inkt. Eddie print rechtstreeks op het oppervlak van het voedselproduct.